EŞEK SÜTÜNE TALEP BÜYÜK

Muğla'nın Marmaris İlçesi Taşlıca Köyü'nden 60 eşek satın alıp Yatağan'a getiren 59 yaşındaki Musa Karaçam, hayvanları yazın safaride kullanırken, kış...

Muğla'nın Marmaris İlçesi Taşlıca Köyü'nden 60 eşek satın alıp Yatağan'a getiren 59 yaşındaki Musa Karaçam, hayvanları yazın safaride kullanırken, kışın da sütünü satıyor. Bir çay bardağı 20 liradan satılan eşek sütüne Kocaeli ve Türkiye'nin bir çok şehrinden yoğun talep olduğunu belirten Karaçam, eşek sayısını çoğaltacağını söyledi.

20 EŞEĞİ VARKEN 60 EŞEK DAHA ALDI

Yatağan İlçesi Bozarmut Beldesi'ndeki evinin bahçesinde önceleri 18'i dişi toplam 20 eşeği bulunan Musa Karaçam, eşeklerini yazın safaride kullanırken sütünün de akciğer, mide ve bağırsak kanseri astım, siroz, bronşit gibi hastalıklara iyi geldiğini öğrendi. Karaçam, bunun üzerine Marmaris'ten ilk etapta 10 ve peşinden de 50 eşek satın alarak sütünü değerlendirmeye başladı ve bir eşekten günde 1- 3 çay bardağı süt elde etti. Bardağı 20 liradan satılan süte Muğla, Aydın, İzmir, İstanbul ve Kocaeli gibi illerden talep gelince Karaçam, eşek sayısını artırmaya karar verdi.

KADINLAR YÜZLERİNE SÜRÜYOR

Eşek sütünün kozmetik ürün olarak da kullanıldığını dile getiren Karaçam, "Eşeklerden sağılan süt tülbent ile süzülüyor. Tülbentin üzerinde kalan köpükleri kadınlar yüzlerine sürüyor. Cilde iyi geliyor ve gençleştiriyor" diye konuştu.

06 Mar 2013 - 13:17 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.