ERDOĞAN'DAN BM'YE KRİTİK SORU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viyana'daki tarihi Hofburg Sarayı'nda başlayan BM Medeniyetler İttifakı 5. Küresel Forumu açılış oturumunda dinleyicile...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viyana'daki tarihi Hofburg Sarayı'nda başlayan BM Medeniyetler İttifakı 5. Küresel Forumu açılış oturumunda dinleyicilere hitap etti.

BM BARIŞ İÇİN KURULMADI MI?

Burdan sesleniyorum BM dünyadaki tüm inanç gruplarını temsil ediyor mu?
Medeniyetler İttifakı olarak sormak istiyorum, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dünyanın tümünü temsil ediyor mu? Burada üç kıtayı görüyoruz. Dini olarak bu üyeler dünyadaki tüm inanç gruplarını temsil ediyor mu? Hayır etmiyor.
Önce Birleşmiş Milletler'in daimi üyeleri arasında ittifakı sağlamamız gerekiyor. İki üye hayır dediği için Suriye meselesi halledilemiyor. Madem dünya barışı için kurulmuştur o halde, Birleşmiş Milletler'in şiddetle reforma ihtiyacı vardır.


Elele vereceğiz, bütün ülkeler bu işi halledeceğiz. Son olarak Filistin'in gözlemci üye sıfatıyla Genel Kurul'da onaylanması tarihi, büyük bir başarıdır. Bu bir kırılma noktasıdır. Destek olanları alkışlıyorum.
Suriye meselesi BM Güvenlik Konseyi'nde iki ülkenin hayır demesi nedeniyle kabul görmüyor.
BM barış için kurulmadı mı? Birleşmiş Milletlerin reforma ihtiyacı var.
Filistin'in BM'de gözlemci ülke olması son derece önemlidir. Bu bir kırılma noktasıdır. Destek olanları alkışlıyorum.

27 Şub 2013 - 12:49 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.