ERDOĞAN: "SURİYE'DEKİ ESİR TAKASINI TAKDİR ETMEK LAZIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin başkenti Şam'da 48 İranlı rehine karşılığında aralarında 4 Türk'ün de bulunduğu 2 bin 130 sivil tutuklunun e...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin başkenti Şam'da 48 İranlı rehine karşılığında aralarında 4 Türk'ün de bulunduğu 2 bin 130 sivil tutuklunun esir takasıyla ilgili olarak, "Bu süreci takdir etmek gerek" ifadelerini kullandı.


Başkent Niamey'de, Nijer Cumhurbaşkanı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, burada gündeme ilişkin soruları cevapladı.
Erdoğan, Suriye'deki esir takasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Gerek Katar'ın, gerekse Türkiye'den bir STK'nın girişimleri ile başarılan bir süreç oldu. Konuyla ilgili olarak bundan sonraki süreçte ne gibi gelişmeler olur şu anda bunu söyleyemiyorum. Ancak önceki süreçte bizler muhalif kanatla bazı görüşmeleri sürdürdük. Ve muhalif kanadın bu konuda bir ön hazırlığı aslında var gibiydi, ama Suriye buna nasıl bir tepki gösterecekti, o belirsizdi."
"Şu anda Suriye'nin 2 bin 130 rakamını kabul etmesi. Herhalde bununla ilgili olan tamamlayıcı bir süreç olmuş oldu. Tabi temennimiz odur ki, Suriye'nin cezaevlerinde olan birçok masum insan, mağdur insan, bunlar da bir an önce kurtulmuş olsun. Bu süreci takdir etmek gerekiyor. Akşama kadar neler olur bilemiyorum, Hayırlı olsun demekten başka bir şey demek bize düşmez."

09 Oca 2013 - 15:18 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.