Eğitim Güvenliğinde Kararlılar

Eğitim öğretim döneminde okullar ve çevresinde alınacak tedbirler kapsamında güvenlik güçleri eğitim güvenliğinde kararlıyız uygulamasına 134 ekip ve 547 personelle devam etti.

Asayiş Dairesi Başkanlığı Koordinesinde, ülke genelinde eş zamanlı olarak Asayiş, Çocuk, TEM, Narkotik, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ile İlçe Emniyet Müdürlükleri bünyesinde bulunan toplam 132 ekip ve 547 personelin katılımı ile “Okul Önü Genel Asayiş ve Trafik Denetleme Uygulaması” gerçekleştirildi.

3 aşamalı olarak, Karayolları Trafik Kanunu ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği çerçevesinde okul servis araçlarına, şoförlerine ve rehber personele yönelik denetleme ve kontroller çerçevesinde 2 aşamalı olarak ilimizde bulunan tüm ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki 165 okulun çevresi ve yakınında bulunan umuma açık yerlere yönelik yapılan uygulamada Toplam 1903 şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranan 8 şahıs yakalanmıştır. 253 umuma açık yer kontrol edilmiş, bunlardan 1 internet kafe ve 3 kafe-kahvehane olmak üzere toplam 4 umuma açık iş yerine çeşitli maddelerden idari işlem yapılmıştır. 645 Okul servis aracı, 113 diğer araç olmak üzere toplam (758 araç kontrol edilmiş, bunlardan 34 okul servis aracı ve 5 diğer araç olmak üzere toplam 39 araca 27.962 TL para cezası uygulanmıştır.

20 Ara 2018 - 15:48 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.