DOKTOR BALIKLAR İZMİT'TE

İlk kez Sivas'ta yaraların iyileştirilmesinde kullanılan doktor balıklar, şimdi de izmitte güzelliğin hizmetinde kullanılmaya başlandı. Balıklar tüm ö...

İlk kez Sivas'ta yaraların iyileştirilmesinde kullanılan doktor balıklar, şimdi de izmitte güzelliğin hizmetinde kullanılmaya başlandı. Balıklar tüm ölü derileri temizleyerek ayaklara bakım yapıyor.

İlk kez Sivas'ın Kangal İlçesi'nde başta egzama, mantar ve sedef olmak üzere çeşitli cilt hastalıkları ile yaraların iyileştirilmesinde kullanılan, yurt dışına çıkarılmaları yasak olmasına rağmen gizlice kaçırılarak şu anda bazı ülkelerde de yetiştirilmeye başlanan doktor balıklar, şimdi de güzelliğin hizmetinde kullanılmaya başlandı.

İzmit'te yeni açılan bir güzellik merkezinde hazırlanan el ve ayakların sokulduğu özel havuzlu koltukta doktor balıklar kadınların el ve ayaklarındaki istenmeyen deri ve kabukları temizleyip masaj yapıyor.

Güzellik salonunun ortaklarından Ercan Kaplan, bu balıkları Almanya'dan getirdiklerini belirterek, Bu balıkların manikür pedikür yapma özellikleri var. Ve tüm ölü deriyi temizleme özellikleri var. Aynı zamanda mantar tedavisinde kullanılıyor. “ dedi.
Doktor balıklara ilk kez masaj yaptıran Aslı Zan ise “kendimi çok iyi hissediyorum , sanki balıklar bana masaj yapıyorlar. Gün sonu kesinlikle kullanılmalı diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

24 Şub 2013 - 15:17 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.