Bin 400 Yıllık Tarih Küllerinden Doğdu

Hereke Kalesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın göreve geldiğinde adeta kaderine terk edilmiş durumda olan Hereke Kalesi, yapılan restorasyon çalışmaları ile gün yüzüne çıkarıldı. Başkan Baran, sona gelinen çalışmaları yerinde inceledi.

Körfez’de yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640’lı yıllarda yapıldığı sanılan Hereke Kalesi, adeta kaderine terk edilerek çürümeye yüz tutmuş bir yapı konumundaydı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın göreve gelmesi ile birlikte başlayan restorasyon çalışmaları kapsamında özel ekip üç etap halinde projeyi bitirme noktasına geldi. Yaklaşık 25 milyon liralık bir yatırımla Körfez’in tarihi bir değeri gün yüzüne çıkarıldı.

İÇ KISMI DA TAMAMLANDI

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da Başkan Yardımcısı Levent Yılmaz ile birlikte üçüncü etap çalışmalarının da sona geldiği Hereke Kalesi’nde incelemeler de bulundu. Kalenin iç kısmındaki peyzaj çalışmalarını inceleyen Başkan Baran, gelinen durum hakkında bilgi aldı. Kaleyi restore ederken özenli bir çalışma yürüten ekipler, kalenin tam iç kısmında yer alan zeytin ağaçlarını da korudu ve etrafını çevirdi.

BİN 400 YILLIK TARİH

“Körfez’de tarihi çalışmaları ve tarihi yatırımları yaptık” diyen Başkan İsmail Baran, “Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen 1400 yıllık kaleyi tekrar gün yüzüne çıkarıyor olmak gerçekten bölgemiz için, ilimiz için önemli. Tarihi Hereke Kalesi yaklaşık 1400 yıllık bir yapı ama maalesef yerle yeksan olmuş. Biz, tarihimizi yeniden canlandırma adına kalemizin restorasyonuna başladık. Tarihi alanda Körfezimizde ne varsa halkımızın hizmetine açıyoruz” dedi.

25 Ara 2018 - 13:02 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.