BAKAN YAZICI 'BU AYIP...'

2007 yılının Temmuz ayında kaçakçılığa teşebbüs iddiasıyla el konulan Likit Petrol Gazı yüklü gemi, el konulduğu günden bu yana Körfez’de tehlike saçm...

2007 yılının Temmuz ayında kaçakçılığa teşebbüs iddiasıyla el konulan Likit Petrol Gazı yüklü gemi, el konulduğu günden bu yana Körfez’de tehlike saçmaya devam ediyor. Yıllardır beklediği için çürümeye başlayan gemide önceden var olan gaz kaçağı daha da çoğaldı, tehlike her geçen gün artıyor.

BU AYIP BİZİM
Şu anda Başiskele The Ness Otel’ de konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Bu ayıp bizim” diyerek halen devam eden mahkemenin süreci uzattığına dikkat çekti. Bakan Yazıcı "Kocaeli' nin yaşadığı bu ayıp bizim ayıbımız.herkesten özür diliyorum. İnşallah bu kirliliği kısa sürede ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

İZMİT KÖRFEZİ' NDE YÜZEN BOMBA
Kaçakçılığa teşebbüs iddiasıyla el konulan Likit Petrol Gazı yüklü gemi, körfezde pimi çekilmiş bir bomba gibi dolaşmaya devam ediyor. Gaz kaçağının daha da arttığı iddia edilen gemide önlem alınması için Yargıtay kararı bekleniyor.Yapılan gaz kaçak kontrolü raporuna göre, gemi adeta bir bomba gibi. "Geminin, deniz trafiği üzerinde, TÜPRAŞ ve yerleşim yerlerine yakın olması, durumu çok daha tehlikeli hale getiriyor." uyarısı yapılıyor. Kocaeli Emniyeti de yetkili birimleri uyararak, önlem alınmasını istiyor. Ancak, gemi ile ilgili dava kararının Yargıtay'dan bir türlü çıkmaması sebebiyle, gemi üzerinde herhangi bir işlemde yapılamıyor.

SAHİPSİZ GEMİDE GAZ KAÇAĞI
Bin 800 tonluk geminin yükü, kaçak sebebiyle bin 500 tona kadar düştüğü iddia ediliyor. Bunun üzerine Kocaeli Valiliği, Gümrük yetkililerine gereğinin yapılması talimatını verdi. Gümrük Müdürlüğü de teknik bir firmaya analiz yaptırdı. Geminin LPG tankerinde yapılan gaz kaçak kontrollerinde, korkunç tablo ortaya çıktı.

YÜZEN BOMBA ALLAH’ A EMANET
Çalışmayan gemi, geçen süre zarfında demirlendiği yerde 3 kez halatların kopması nedeniyle sürüklenmişti. Yağışlı hava ile birlikte meydana gelen fırtınada, demirlendiği yerde sürüklenen gemi Gölcük ilçesinin Ulaşlı Mahallesi sahiline 300 metre kala şans eseri demirlerinin bir yere takılması sonucu durabilmişti. Gemi, yapılan çalışma ile tekrar romörklerle demirlendiği yere çekilmişti. Çıkan fırtına nedeniyle, TÜPRAŞ iskelesine doğru sürüklenmiş ve çarpışma son anda yapılan müdahaleyle engellenmişti.

29 Mar 2013 - 08:28 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.