216 Bin 77 Kişi Yarhisar'ı Ziyaret Etti

TÜRK Donanması'na 40 yıl hizmet verdikten sonra 2006 yılında müzeye dönüştürülen TCG Yarhisar Müze Gemisi'ni, müze olduktan sonra 216 bin 77 kişi ziyaret etti.

Amerika'da 1965 yılında üretilmesinin ardından Türk Donanması'nda 40 yıl keşif ve karakol gemisi olarak hizmet veren TCG Yarhisar, 2005 yılında hizmet dışı kaldı. Donanma Komutanlığı ve Gölcük Belediyesi arasında yapılan protokol ile 27 Ekim 2006 yılında müze gemi olarak Gölcük Kavaklı Sahili'ne yerleştirilen Yarhisar Müze Gemisi'nde ziyaretçilere Türk Donanması ve gemi hakkında bilgiler veriliyor.

Görev yıllarında TCG Yarhisar da dahil olmak üzere birçok gemide görev yapan emekli astsubay İlhan Akbulut'un müze müdürü olarak görevlendirildiği Yarhisar Gemisi'ni, müze olarak hizmete başladığı günden bu yana 216 bin 77 kişi ziyaret etti.

14 Şub 2019 - 12:53 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.