Özellikle gençlik kolları kongrelerinde “tek liste” skandallarının yaşandığı AKP’de ilçe kongreleri yaklaşırken geçen hafta Kocaeli’de ilçe başkanlarının kaderinin belirlendiği temayül yoklaması yapılmış, ilçe başkanlarının bir bölümünün Ankara’ya çağrılması ve bazı ilçe başkanlarının da bayramlaşmaya katılmaması parti içindeki sıkıntıyı gün yüzüne çıkarmıştı. Parti içindeki sıkıntılar bunlarla da sınırlı değil. 26 Kasım tarihinde yapılacak olan Dilovası İlçe Başkanlığı kongresi öncesinde şok gelişmeler yaşandı. AKP Basın Dilovası’ndan Dilovası AK Parti’de ‘Yıldırım’ tek liste” başlığı ile yapılan haber servisinde ‘AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı’nda İlhan Yıldırım’ın tek liste aday olacağı’ belirtildi. 1 yerel seçim, 1 genel seçim ve referandumu başarı ile atlatan, Milletvekilleri ve il başkanın da desteğini aldığı belirtilen açıklamada Yıldırım’ın, ilçe kongresine tek aday olarak gireceği ileri sürüldü. Ancak haber servisinin ardından İlçe Başkanlığı ve SKM Başkanlığı görevini yürüten Yasin Turak’ın kongrede aday olduğu açıklandı.
Yasin Turak ‘ben de varım´ dedi
2 Dönem Tavşancıl Belde Başkanlığı, 2 Dönemde Dilovası İlçe Başkan Yardımcılığı, 2009 yerel seçimlerinde SKM Başkanlığı görevini yürüten mevcut ilçe Başkan Yardımcısı Yasin Turak, düzenlediği toplantıda başkanlığa talip olduğunu açıkladı. Çok sayıda delegenin katıldığı toplantıda aday olduğunu söyleyen Turak, “ilçe Başkanlığı seçimlerine adaylığım hususunda yoğun bir teveccüh oluştu. Sizlerin teveccühü ile ilçe Başkanlığına adayım. Ben bu işin bir takım ruhu olduğuna inanıyorum ve bu takımda herkesin bir rolü olmalıdır. Bu ekipte Belediye Başkanı’nın, Milletvekillerinin, Meclis Üyelerinin, İl Genel Meclis Üyelerinin, Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan tüm arkadaşlarımızın ve partimize gönül vermiş aziz halkımızın rolü olmalıdır. Biz birlikte başaracağız.” dedi.
İlhan Yıldırım’ın tek listede adaylığı konuşulurken Yasin Turak’ın ilçe başkanlığına adaylığını açıklaması parti içinde büyük sıkıntı yaratacağı gelen bilgiler arasında.